ST.CECILIA NIEUWS

27-08-2018

Cecilia's Proms Concert !

Cecilia's Proms Concert !

Proms Concert Chaam Groot Succes !

 

Berry van Oers

 

CHAAM - Het 125-jarig bestaan van de Harmonie vormde afgelopen zaterdagavond 16 juni de aanleiding voor een prachtige editie van Cecilia’s Proms Concert (CPC). Het affiche voorspelde een groots evenement. Het wekenlange spervuur van berichten in de kranten en op social media lokte veel belangstellenden. Het Proms Concert was zelfs even landelijk nieuws in het Algemeen Dagblad. Daarin lanceerde dirigent Piet van den Boomen van het Promskoor een vooruitblik. “Helemaal waargemaakt!”, zegt hij nu. Toen zaterdagavond, na de opzwepende peptalk van regisseuse Daniëlle von Stockhausen, het concert van start ging was de tent op Sportpark Groot Heivelt dan ook tot in de nok toe gevuld. Een beeldimpressie is te zien via: www.ceciliachaam.nl

 

150 musici en vocalisten en een uitverkochte tent maakten van Cecilia’s Proms Concert een spectaculair evenement !

(foto: H.v.Rheenen)


 BRAHMS OP Z’N CHAAMS

Het leerlingenorkest van de Harmonie, Jong Cecilia Chaam (JCC), opende het Proms Concert met Brahms op z’n Chaams. Daarna volgden tal van muziekstukken gedirigeerd door Gijs Berkers waarbij de soli op drumstel en xylofoon veel applaus scoorden. JCC had speciaal zangeres Jessy laten invliegen vanuit De Mortel. Zij bracht een meeslepende ode aan Leonard Cohen en kreeg vlot de handen op elkaar met Uptown Funk.

 

THAT MAN

De jubilerende Harmonie en The Legstreetband begeleidden getalenteerde plaatselijke solozangers zoals Peter, Corné, Eric, Marian en niet te vergeten Mariëlle die, samen met Marian, een knappe versie van That Man zong. Niet alleen het manvolk in de tent voelde zich aangesproken blijkens de respons.

 

De musici ondersteunden ruim 100 zangers van Euterpe, het bijna voltallige Cambokoor en leden van Cheers, de Cantorij en All4You: een knap staaltje van samenwerking en een hoogtepunt in de historie van het Chaamse muzikale verenigingsleven! 

 

INDRUKWEKKEND

De opening met het mooi gezongen O Fortuna uit de Carmina Burana in het Latijn met Chaamse tongval was indrukwekkend. Moderne geluidstechniek bracht muziek en zang met elkaar in balans. Lichteffecten zorgden voor een fantastisch tableau. De evergreens Halleluja, Son of a Priesterman en You’ll Never Walk Alone herinnerden aan de oorsprong van de Harmonie. Het leverde kippenvelmomenten op in de tropische tent. Wat is Lyin’ Eyes trouwens een onthullend lied! Het werd zaterdagavond enthousiast gedirigeerd door Sjefke Backbier van Cheers.

 

MELANCHOLIE

Het publiek mijmerde weg tijdens de fraaie vertolking van Het Dorp van Wim Sonneveld. Het meerstemmige koorarrangement gaf de melancholie goed weer. Menige aanwezige vijftigplusser moet gedacht hebben: “Wat is het snel gegaan!” Onder het motto ‘Classic meets Pop’ stonden de Bolero van Ravel en het Slavenkoor op het programma. Maar er was ook Spaans en Latin repertoire met El Cumbanchero en Sway, vakkundig gedirigeerd door Pieter Zwaans vanuit de heupen. 

 

FINALE

Omstreeks kwart over elf werd het zo geslaagde Proms Concert afgesloten met Iedereen is van de wereld en als toegift de hit Leef van André Hazes jr. Alle zangsolisten, het koor en de musici kwamen daarbij in actie om er een spectaculaire finale van te maken bijgestaan door een geladen confettikanon. Het leverde een staande ovatie in de tent op. The Legstreetband deed er nog een schepje bovenop met een knallende performance tijdens de afterparty. Het publiek genoot er met volle teugen van. “Moe, maar voldaan”, zei de Harmonievoorzitter omstreeks half drie ’s nachts tegen de penningmeester die klaar stond om de omzet te tellen. Zullen we het nog een keertje overdoen? Op naar het 150-jarig bestaan!

 

Knallende finale van Cecilia’s Proms Concert ! (foto: H.van Rheenen)