JONG CECILIA CHAAM

EIGEN PAGINA VOOR JCC

EIGEN PAGINA VOOR JONG CECILIA CHAAM !

Heb je leuke foto's of iets te schrijven over JCC mail het dan aan de webmaster
oers0207@planet.nl

en het komt op de site !

OOK EEN MUZIEKINSTRUMENT BESPELEN?

 

Kijk op de ledenpagina… daar laten de muzikanten van de Harmonie je allerlei instrumenten horen!

LES


Een onderdeel van de opleiding tot harmoniemuzikant is de wekelijkse individuele les. Daarnaast studeren leerlingen thuis en spelen zij samen in het leerlingen-orkest Jong Cecilia Chaam.

Hof Skolekorps uit Noorwegen trad op in Chaam !
Hof Skolekorps uit Noorwegen trad op in Chaam !

Noors jeugd orkest treedt op in Chaam

BN/DESTEM

Door Berry van Oers

Woensdag 21 juni 2006 - CHAAM – Noorse muzikanten van het orkest Hof Skolekorps treden zaterdag samen op met Jong Cecilia Chaam op het terrein van camping De Flaasbloem. Het concert is gratis.

„We verblijven in jeugdherberg Stayokay. Dat bracht ons op het idee om samen met Jong Cecilia Chaam aanstaande zaterdag een concert te geven“, zegt Joop Cuppen, van het Noorse orkest Hof Skolekorps.

De muzikanten uit het Noorse Hof brengen deze week een bezoek aan Nederland. Het dorpje Hof ligt 65 kilometer van Oslo. Een Skolekorps (schoolkorps) is een muziekkorps dat aan een school verbonden is. Cuppen: „Vanaf de 3e klas kunnen kinderen lid worden. Dat betekent dat elk dorp en stad in Noorwegen minimaal één Skolekorps heeft. “

Hof Skolekorps bestaat uit veertig muzikanten. Het repertoire van het orkest varieert van marsen tot populaire muziek. Daarnaast voert het traditionele Noorse werken uit.

„Je krijgt niet gauw de gelegenheid om samen met een orkest uit Noorwegen op te treden“, zegt dirigent Pieter Zwaans van het Chaamse leerlingenorkest. „We zijn benieuwd.“

Onder leiding van Zwaans presenteert Jong Cecilia Chaam zaterdagavond een luchtig programma met als opening Simply Music. Daarna volgt de Chinese Spring Suite. In Kids at the Movies horen we bekende filmmuziek uit Dances with Wolves en The Flintstones. Ook staat het swingende Rock About op het programma.

Het dubbelconcert begint om 19.30 uur en vindt plaats op het evenementenplein van camping De Flaasbloem. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie de website: http://www.ceciliachaam.nl.

JCC tijdens uitwisselingsconcert met Hof Skolekorp

DATA LEERLINGEN / JONG CECILIA CHAAM

ZIE ONDER RUBRIEK 'AGENDA/LINKS'

 

OPLEIDINGSCOMMISSIE

De opleidingscommissie bestaat uit:


Monique v.d. Rakt

Peter Oomen

Marjo Kuiper

Anja van Wezel

Voor al je vragen over de activiteiten van JCC kun je bij hen terecht !